Valoración del mandato 2015-2019

-Quina valoració fa del mandat? 
En general, és positiva, sobretot destacaria que ha estat d’aprenentatge. Governar requereix d’una visió molt global i l’experiència t’ensenya quines coses es poden fer i quines costen més. Estar en minoria té les seves dificultats, però també ens obliga a escoltar tothom i a posar-nos d’acord, el que acaba sent el més democràtic i representatiu possible. Hem estat un govern que ha tractat de resoldre problemes històrics, sobretot, de caire urbanístic. També hem fet una gran aposta per les politiques socials i, avui dia, comptem amb el pressupost social més elevat de la història d’aquest Ajuntament. En aquest mandat hem incrementat en més d’1 milió d’euros la despesa de l’Àrea Social en partides tan importants com les beques menjador o el Servei d’Atenció Domiciliaria, a més de posar en marxa diferents plans locals que busquen donar una visió transversal i integral en l’atenció a diferents col·lectius (gent gran, persones en risc d’exclusió social, joves…).

-Quin és el grau de compliment del Pla d’Actuació Municipal?
El PAM és un full de ruta on es declaren les intencions del govern. No tot el que hi apareix s’acaba fent en un sol mandat i també es fan coses noves que no estaven recollides en un principi. Dit això, el grau de la realització n’és molt elevat, però també és veritat que endreçar els procediments ens ha ocupat molt de temps i d’esforç. Les auditories fetes ens han ajudat a comprendre què ha anat passant durant els últims 20 anys a Montcada i com ha influït en la corporació. La gestió del govern del PSC i del PDeCAT (abans CiU) va ser nefasta i va deixar el municipi endeutat.

-Com ha estat la relació amb l’oposició?
Amb els grups s’han mantingut reunions i negociacions continuades. El PSC, però, ha actuat de forma irresponsable, posant traves a la tasca del govern i sense aportar res al municipi. Els acords pressupostaris i d’ordenances amb Cs han permès tirar endavant els pressupostos locals i els del 2019 encara no s’han pogut aprovar perquè l’oposició ha actuat de forma electoralista.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s