Els pressupostos municipals 2017 de l’Ajuntament de Montcada i Reixac reben el vistiplau del Ple

Els pressupostos municipals per al 2017 han rebut el vistiplau del Ple ahir dijous, dia 30, en el marc d’una sessió extraordinària. Els comptes municipals pugen a 42,4 milions d’euros i, a trets generals, pretenen sanejar les finances locals i mantenir la despesa social sense incrementar la pressió fiscal a la ciutadania. La proposta està elaborada en base 0, és a dir, sense tenir en compte els comptes de l’exercici anterior com a referència -com s’ha vingut fent en els darrers mandats- sinó confeccionat a partir de la liquidació del 2016, per comprovar exactament quins ingressos i despeses hi ha hagut i com s’han gastat els diners, per evitar possibles desviacions al llarg de l’exercici vigent.

Una novetat destacada de la proposta és una partida de 250.000 euros, el destí final de la qual es decidirà mitjançant un procés participatiu que es posarà en marxa el pròxim mes d’abril, un cop aprovats els comptes. Aquesta partida s’ha incrementat en 50.000 euros respecte la previsió inicial del govern municipal per l’acord signat amb el grup municipal de Cs, per tal de tirar endavant els pressupostos 2017. Aquest acord també contempla la realització d’una auditoria per aprofundir en les causes que han provocat la situació econòmica actual de la Corporació, la reducció en un 25% de les assignacions als grups municipals, l’eliminació d’una partida de 50.000 prevista inicialment per a l’oferta d’adquisició de sòl del Bosc d’en Vilaró i la creació d’una taula política i tècnica sobre el futur d’aquesta urbanització, la congelació de l’impost de béns immobles del 2018 i la revisió conjunta de les subvencions que es destinen a les entitats esportives.

Més informació

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s