Círculo/Podemos MiR demana explicacions al PSC local pel cas “Maria Elena Pérez”

La regeneració política passa per què els partits tradicionals facin autocrítica

La passada setmana el Tribunal Suprem va ratificar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) segons la qual es condemna a l’anterior alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez (PSC) a 7 anys d’inhabilitació per ocupar un càrrec públic, per un delicte de prevaricació, per la contractació a dit de l’exdirectora de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament de MiR, Carmina Llumà, dins de l’anomenat “Cas Mercuri”.

El Círculo de MiR entén que arran d’aquesta sentència, el PSC hauria de donar explicacions sobre el posicionament que fins ara ha tingut respecte a la Sra. Maria Elena Pérez. Un posicionament de llançar “pilotes fora” amb l’excusa que el Tribunal Suprem s’havia de pronunciar al respecte. Una vegada produïda la sentència condemnatòria, ens agradaria que el PSC de MiR demanés públicament perdó per defensar una persona que s’ha demostrat corrupta, i que exigeixi, com està fent el Consistori mitjançant el corresponent expedient obert, que la Sra. Maria Elena Pérez retorni els diners pagats per l’Ajuntament (10.285 €) per a la seva defensa judicial.

Si volem desterrar les pràctiques polítiques anteriors, propícies a l’amiguisme, a les corrupteles i als tràfics d’influències, pensem que s’ha de fer des de l’autocrítica més sincera de partits que, com el PSC, amb nombrosos casos de corrupció, les han emprades. Només així, entonant el “mea culpa” i reconeguem els errors del passat, podrem passar tots plegats pàgina i adreçar-nos cap a noves formes de fer política, on la transparència i el rendiment de comptes siguin els seus valors principals, recuperant, de pas, la confiança dels ciutadans cap a les institucions públiques.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s